Fågelfoder/fågelmatare

Foder i toppkvalitet CARE-Bird-foder är utvalda frön, kärnor och nötter av yppersta kvalitet. Före emballering i de behändiga och mussäkra hinkarna siktas, borstas och stegvis rensas fodret för att få bort oönskad smuts, tomma skal och agnar. Därför är CARE-Bird en gedigen och läcker naturprodukt som äts upp. Trädgårdens fåglar kan helt enkelt inte motstå den.

Tips för ett rikt fågelliv!

För att få glädje av ett rikt fågelliv i trädgården är det viktigt att utfodra hela året. Inte bara på vintern utan särskilt under häcknings- och fågelungs perioden, då det är stor konkurrens om maten är extra utfodring till stor nytta och ger extra många fasta besökande vid foderställena. 

Vår: Fåglarna har nu bråttom med att bygga bon och ta hand om ägg och ungar. Lättillgänglig föda är till stor hjälp under denna hektiska tid. Proteinrikt foder som mjölmaskar föredras av de flesta småfåglar med ungar. 

Sommar: Rikligt och lättillgängligt foder ökar trivsel och aktivitet och kan resultera i att fåglarna faktiskt får upp till 3 kullar ungar. Kom ihåg vatten och gärna ett stort fågelbad - det ökar också antalet fast besökande fåglar. 

Höst: Alla fåglar behöver nu bygga upp sina fettreserver, inte bara de övervintrande arterna, utan också de som ska ut på en längre resa söderut. Även om naturen är rik på foder under hösten är meskulor, nötter och solrosfrön ett bra foder under denna period. 

Vinter: Den svåraste tiden för fåglarna. Det är ont om föda och mycket energi går åt, bara till att hålla värmen. Aktiviteten vid foderplatserna är störst på morgonen, varefter fåglarna söker lä och skydd för att krypa ihop och hålla värmen. Utöver att erbjuda mycket energirikt foder bör trädgården också ha flera bra gömställen och fågelholkar. Tänk på att ha flera slags foder, så alla fågelarter kan få något att äta. Det är under vintersäsongen fåglarna kontrollerar fågelholkarna - så de ska sättas upp nu.